Jak dezaktywować Messengera? 

Wydawać by się mogło, że jeśli dezaktywujemy swoje konto na Facebooku, to automatycznie wyłączymy także Messengera. Jednak w rzeczywistości ludzie nadal będą mogli się z Tobą skontaktować. Dezaktywowanie konta na Facebooku nie wyłączy automatycznie messengera, ponieważ jest to oddzielny proces. A jeśli już dezaktywujesz konto na Facebooku, to prawdopodobnie chciałbyś także wyłączyć Messengera, tak aby nikt nie mógł się już z Tobą kontaktować.

Jak dezaktywować Messengera?

Zanim będziesz mógł dezaktywować Messengera, musisz najpierw dezaktywować swoje konto na Facebooku.

Wykonaj poniższe kroki, aby dezaktywować Messengera.

  1. Otwórz aplikację Messenger na urządzeniu mobilnym.
  2. Stuknij w zdjęcie swojego profilu w prawym górnym rogu.
  3. Przewiń w dół i wybierz Informacje prawne i regulamin.
  4. Na następnym ekranie wybierz Dezaktywuj Messenger.
  5. Wprowadź hasło.
  6. Stuknij w Dezaktywuj.

Aby ponownie aktywować Facebook Messenger, wystarczy zalogować się do aplikacji Messenger, używając swojej nazwy użytkownika i hasła. Pamiętaj, że ponowna aktywacja Messengera ponownie uaktywni główne konto na Facebooku. Jeśli chcesz tylko utrzymać usługę Messenger, musisz dezaktywować konto na Facebooku po raz drugi.

Mam nadzieję, że ten krótki wpis wyjaśnił Ci, jak dezaktywować Messengera. Jeśli pojawią się jakiekolwiek problemy, aby to zrobić, to napisz w komentarzu poniżej, a na pewno postaram się pomóc.

Dodaj komentarz